2021-11-09 10:58:54• hírek • Bede Emőke

Megkezdődött az Autonet Torda melletti elosztóközpontjának építése

Nemrégiben megkezdődött az Autonet Group Holding legújabb elosztóközpontjának építése, mely a Torda közelében található Várfalván (Moldovenești) kapott helyet, s ha elkészül, a szatmári és a bukaresti központok mellett egyike lesz a cég legfontosabb romániai logisztikai egységeinek.

A Torda melletti központ egy olyan nagyszabású projekt részeként valósul meg, melyet az Autonet cégcsoport logisztikai infrastruktúrájának fejlesztése érdekében indítottak, s ami a bukaresti és a budapesti központokat is magába foglalja. A projekt fő célkitűzése, hogy hatékonyabbá tegye az árubeszerzést és -elosztást a közép-európai ügyfelek számára azáltal, hogy mindhárom disztribúciós központban az AutoStore néven ismertté vált robotizált raktár segítségével folyik majd a tevékenység. A fejlesztések azonban a várfalvai központ létrehozásával sem állnak le, ugyanis már elkészültek a leendő belgrádi raktár tervei, és elindították az engedélyeztetési folyamatot is.


A Torda közelében épülő elosztóközpont látványterve


„Az elmúlt két év rendkívüli körülményei miatt a munkálatok kicsit megkéstek az eredeti tervhez képest, viszont örülünk, hogy most végre elkezdettük a mintegy 30 millió eurós befektetés révén megvalósuló elosztóközpont építését. A bukaresti és budapesti raktárokkal együtt ez az új egység egy nagyszabású fejlesztési projekt része, melynek összértéke eléri az 55 millió eurót” – fejtette ki Cristian Matei, az Autonet Import Románia operatív igazgatója.


Az új elosztóközpont egy 11 hektáros telken kapott helyet, összterülete 22.700 négyzetméter lesz, melyhez 49 rakodókapu tartozik majd. Az AutoStore modul 120 ezer tárolóegységet, 70 robotot és 20 munkaállomást fog tartalmazni, illetve mindezeken túl egy 12 ezer raklap befogadására alkalmas raktár is helyet kap majd a központban.



Amint elkészül tehát, a Torda melletti elosztóközpont egyike lesz a Romániában található legfontosabb logisztikai csomópontoknak, s ez az Autonet Group Holding partnerei számára elsősorban gyorsabb elosztást és magas fokú rendelkezésre állást jelent majd a további előnyökön túl.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: